Цветанов: Няма официална версия за пожара на Витоша

Цветанов: Няма официална версия за пожара на Витоша
По повод задържаните миналата седмица големи количества наркотици Цветанов заяви, че все още не са изяснени лидерите и координаторите на канала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все още няма официална версия във връзка с това какво е причинило пожара на „Бистришко бранище“ на Витоша, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Знаем само, че пожарът не е причинен от мълния. В момента се работи по това дали причината е умишлен палеж или вследствие на небрежност“, обясни Цветанов, цитиран от БГНЕС.

По повод задържаните миналата седмица големи количества наркотици Цветанов заяви, че все още не са изяснени лидерите и координаторите на канала.

Министърът увери, че в момента служителите на МВР работят съвместно с колегите си от Европол, както и с белгийски и холандски служби.

По думите на Цветанов някои от задържаните по време на акцията са склонили да дадат информация на полицията. На МВР е известно и коя фирма е трябвало да дистрибутира наркотиците.

„Днес даваме ясен знак за постигнатите подобрения в условията на работа на всички служители на МВР“, каза Цветанов по повод реновираната административна сграда на Главна дирекция „Национална полиция“.

„Създаването на този корпус е започнало по време на предишното ръководство“, поясни министърът. Той спомена и за предстоящото откриване на нов пожарникарски корпус в Перник, както и на нова сграда на пожарникарската служба в Нови хан.

„Днес до голяма степен приключва реформата в полицията, проведена през последните 3 години“, заяви главен комисар Ангел Антонов, директор на ГД „Национална полиция“.

В сградата на новата Национална полиция ще работят около 650 души, основно от направленията на Охранителна полиция, КАТ, Криминална позиция, Жандармерия, Транспортна полиция, Икономическа полиция и Досъдебно производство.

Сградата беше осветена от Знеполския епископ Йоан, а на откриването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски, както и еврокомисарят Кристалина Георгиева.

По повод пожара във Витоша премиерът заяви, че ако някой иска умишлено да създаде най-тежкия и труден за гасене пожар в света, би избрал местността „Бистришко бранище“.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи на България #пожар #Витоша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници