Газопроводът „Набуко-Запад" взе всички разрешителни в Унгария

Газопроводът „Набуко-Запад" взе всички разрешителни в Унгария
Карта на съкратения проект за газопровод - Набуко-Запад. Карта: Набуко консорциум
A A+ A++ A

Унгария стана първата страна, издалага всички необходими разрешителни за строежа на газопровода „Набуко", или поне на умалената му версия „Набуко-Запад".

Унгарският участък от газопровода „Набуко", който преминава през 384 км унгарска територия, наскоро получи последното необходимото екологично разрешително, съобщиха от консорциума „Набуко"

"Предоставянето на това разрешително е значителна крачка напред за
Унгария и е показателно за напредналия етап на развитие на "Набуко-Запад", коментира Райнхард Мичек, управляващ директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

"Следващите стъпки в Унгария сега са да се финализира цялостното инженерингово проектиране и дизайн за "Набуко-Запад" и да се продължи с процеса на получаване на необходимите разрешителни за строеж. Ние очакваме да продължим сътрудничеството си с унгарските власти при по-нататъшното развитие на проекта", каза Габор Берши, управляващ директор на „Набуко Унгария".

Газопроводът "Набуко" ще транспортира газ от района на турско-българската граница през България, Румъния, Унгария и Австрия, до централния европейски разпределителен център на газ в Баумгартен, като по този начин заобикаля Русия, главен доставчик на природен газ за Европа.

#Набуко #Набуко-Запад #газопровод #Унгария #природен газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници