Президентът свиква заседание на Съвета по сигурността

Президентът свиква заседание на Съвета по сигурността
Участниците ще имат възможност да представят тезите си по проектозаконите за сектора „Сигурност“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев свиква в петък заседание на Съвета за външна политика, отбрана и сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На заседанието на Съвета ще се проведе инициираната от държавния глава обществена дискусия по проектите на Закон за военното разузнаване, на Закон за Националната служба за охрана, на Закон за Държавната агенция „Разузнаване“ и на Закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност на Република България.

Участниците ще имат възможност да представят тезите си по проектозаконите за сектора „Сигурност“, съгласно Общите правила за устройството и дейността на съветите при президента.

Участие в обсъждането ще вземат представители на парламентарно представените политически сили, ръководителите на специалните служби – председателят на ДАНС Константин Казаков, директорът на НРС Драгомир Димитров, директорът на Служба „Военна информация“ Веселин Иванов, директорът на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков, главният секретар на МВР Калин Георгиев, представители на Министерския съвет, на неправителствени организации, както и учени, и експерти в областта на сигурността.

#Министерския съвет #главен секретар на МВР #Калин Георгиев #МВР #генерал Тодор Коджейков #НСО #Веселин Иванов #Служба „Военна информация“ #Драгомир Димитров #НРС #Константин Казаков #ДАНС #Закон за военното разузнаване #отбрана и сигурност #президент #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите