„Булгаргаз“ изтеглила заем, за да купи газ

„Булгаргаз“ изтеглила заем, за да купи газ
Недовзетият приход на „Булгаргаз“ се оценява от ръководството на дружеството вече на около 300 млн. лв., а според изчисленията на ДКЕВР става дума не за 300, а за 250 млн. лв. Снимка: imeldesign.net
A A+ A++ A

„Булгаргаз“ е изтеглила заем от кредитна институция, за да може да купи природен газ, призна Александър Петров, началник управление „Лицензионна дейност и корпоративни отношения“ в компанията.

Недовзетият приход на „Булгаргаз“ се оценява от ръководството на дружеството вече на около 300 млн. лв., а според изчисленията на ДКЕВР става дума не за 300, а за 250 млн. лв., предаде БГНЕС.

ДКЕВР проведе във вторник открито заседание във връзка с искането на обществения доставчик цената на природния газ за четвъртото тримесечие да намалее с 0,67% в сравнение с действащите цени през третото тримесечие.

„В предстоящото тримесечие ще използваме максимално възможностите на газохранилището в Чирен и планираме добив до края на годината на около 210 млн. куб. м газ от общо 380 млн. куб. м. газ запаси и за следващото тримесечие ще останат около 170 млн. куб. м“, обясни Александър Петров.

Той предупреди, че съществува сериозна опасност от недостиг на известни количества газ при обичайното увеличено потребление на газ от страна на топлофикационните дружества през зимните месеци, и по-специално през първите три месеца.

„В момента преговаряме с руската страна и до средата на ноември трябва да има подписан договор за доставка на природен газ за следващия период от 1 януари 2013 г.“, припомни Александър Петров.

#топлофикация #природен газ #кредит #заем #ДКЕВР #Александър Петров #„Булгаргаз“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници