И Добрев отрече да предстои газова криза

И Добрев отрече да предстои газова криза
Добрев обясни, че има сключен договор за доставки до края на годината, а след 31 декември ще бъде сключен нов договор, за който преговорите са почти на финала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Енергийният министър отрече информацията, че в началото на следващата година България ще бъде изправена пред недостиг на газ.

Коментарът на Добрев беше направен във връзка с изказването на представител на ръководството на „Булгаргаз“, според който ако не бъдат подписани новите договори с Русия в средата на ноември, има реална опасност от недостиг на природен газ през първото тримесечие на 2013 г.

„Разбира се, че ще има газ, няма никаква опасност, освен ако не стане някоя голяма авария по газопровода някъде извън нашата държава или някакви проблеми отново с Украйна, каквито имахме през 2009 г.”, заяви в Русе министърът на икономиката, енергетиката и туризма, предаде БГНЕС.

Той обясни, че има сключен договор за доставки до края на годината, а след 31 декември ще бъде сключен нов договор, за който преговорите са почти на финала.

„По отношение на находището в Чирен, ние всяка година бъркаме в Чирен. То се нагнетява през лятото и се ползва през зимата, това е съвсем стандартна операция. Но не може да става изобщо въпрос за намалени количества или за липса на газ, това е абсурд", категоричен беше Добрев.

В Русе Делян Добрев участва в бизнес форума „Регионално развитие, инвестиции и печалби".

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Булгаргаз #Чирен #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници