5 трлн. куб. м. щял да достигне добивът на газ през 2030 г.

5 трлн. куб. м. щял да достигне добивът на газ през 2030 г.
Министър Александър Новак се надява, че руското правителство ще положи всички усилия за разширяване на добива и износа на газ - фактор за енергийната сигурност в Европа. Снимка: lngworldnews.com
A A+ A++ A

Добивът на природен газ може да достигне до 5 трилиона куб.м. през 2030 г., прогнозира руският министър на енергетиката Александър Новак по време на международната изложба-конференция „ГазТех".

„Очакваме, че към 2030 г. добивът на газ ще достигне между 4,6-5 трилиона куб.м. Високата екологичност на газовото гориво ще даде ефект, който ще позволи още повече да се усили ролята на газа в енергийния световен баланс," коментира Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

Според енергийното министерство на Русия потреблението на газ ще расте в Азиатско-Тихоокеанския регион и ще достигне почти 900 милиарда куб.м. до 2020 г. от днешните 550 милиарда.

Министър Александър Новак се надява, че руското правителство ще положи всички усилия за разширяване на добива и износа на газ, което ще се превърне в един от най-важните фактори за осигуряването на енергийната сигурност в Европа.

#Александър Новак #министър на енергетиката #Русия #природен газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници