Българско шардоне бе определено за едно от най-добрите в света

Българско шардоне бе определено за едно от най-добрите в света
A A+ A++ A

Българско шардоне, произведено в Тракия, за пореден път доказа качеството на родните вина. Face 2 Face на изба New Bloom се нареди сред най-добрите в света. Това се случи по време на международния винен конкурс Los Angeles International Wine Competition. To бе определено за най-доброто в своя клас (Best of Class) и грабна златен медал с 94 точки.

Избата от Съединение постигна забележителен успех като спечели медали за всички изпратени проби - общо 12 отличия - четири златни и осем сребърни. Със злато бяха оценени вината във всички ценови категории и марки на New Bloom - за F2F Шардоне, PIXELS Совиньон блан, PIXELS Сира и Verano Azur Розе. Сребърни отличия заслужиха Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер, F2F бленд (Каберне Совиньон, Сира, Регент), F2F Совиньон блан, F2F Розе, PIXELS Розе, PIXELS Каберне Совиньон, Verano Azur Совиньон блан и Вионие и Verano Azur Сира и Марселан. Високaта оценка за българското Шардоне затвърждава имиджа на избата от Съединение като един от най-добрите производители от Тракийска низина. През годините тя е печелила два пъти титлата „най-добро в своя клас“ с вина от сорта Совиньон блан в сериите F2F и PIXELS. Отличеното шардоне F2F има сребърен медал тази година и от Vinalies Internationales, организиран от Съюза на енолозите във Франция.

Успехът на българските вина в такава сериозна конкуренция с вина от Новия свят и то в сърцето на Калифорния – припозната със своите Шардонета, демонстрира потенциала на родния тероар и майсторството на родните енолози да създават продукти на световно ниво. Конкурсът в Калифорния е един от най-престижните в САЩ. Журито се състои от 70 международни експерти, а вината се оценяват със слепи дегустации по 100-точкова система. New Bloom Winery е единствената наградена изба от България в настоящото издание на конкурса.

#вино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници