Иво Христов: Не забелязваме, че войната е вече тук

Иво Христов: Не забелязваме, че войната е вече тук

ЕП

A A+ A++ A

"Партиите в Народното събрание внушават, че с нищо даването на оръжия на Украйна не повишава риска за България. Седмица след това гръмна складът на Гебрев. Но ние не забелязваме, че войната е вече тук. Войната пълзи и все по на запад. Вече има ядрени оръжия в Беларус. Предстои среща на НАТО, в която Зеленски ще настоява Украйна да е част от Алианса."

Това коментира в студиото на "Добро утро, Европа" по Euronews Bulgaria евродепутатът от БСП / ПАСД и бивш съветник на президента Иво Христов. Според него НАТО е реално ангажирана с войната и сега.

Аз работя в Европейския парламент, всеки месец гласувам против за тези помощи, но парламентът гласува със "за". И това с тези пари, които европейският дънъкоплатец плащат на Украйна, ще се върне като бумеранг догодина, когато са европейските избори. Европейците ще покажат на партиите за какво иде реч след обедняването, което им се случва заради тези пари, които раздаваме на Украйна, но тогава ще бъде късно.

Според Христов България е част от войната, защото е основен доставчик на боеприпаси.

"Понятието "сглобка" е пропагандно. Това е една позорна коалиция, те се събират и назначават администратори заедно, които делят на квотен принцип", смята евродепутатът.

Колко дълго ще остане не знам, може да остане и цял мандат, тъй като тя се крепи на външна подкрепа, не на ентусиазма на българските граждани.

"Съвсем реална е перспективата да бъдем засмукани във водовъртежа на войната", предупреди Христов.

Той изключва вариант, при който президентът да основе партия и да влезе в политиката.

"Фактът, че има национални размирици, вследствие на инцидент в един квартал, а криминалният епизод е само детронатор на огромно обществено напрежение", коментира Христов ситуацията във Франция.

"Докато ние обсъждаме пилона на Рожен, в Европа протичат процеси, които могат да доведат до разпада на съюза. Франция е на прага на извънредно положение, а Германия навлиза в рецесия. Всичко това поставя на изпитание европейските институции", добави той.

#Иво Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници