Октай: Пеевски излиза като въшка да дразни всички българи (ВИДЕО)

Октай: Пеевски излиза като въшка да дразни всички българи (ВИДЕО)

Стоп кадър/Евроком  - архив

A A+ A++ A

„Говорихме за пътуването на Борисов до американското посолство, говорихме за излизането като въшка на Пеевски да дразни всички българи. Съжалявам, че използвам тази дума, но е защото емоционално реагирам. Не е това моето ДПС и нашето ДПС, това е някаква олигархична формация“.

Това заяви в Студио Actualno политическият анализатор Осман Октай, дългогодишен зам.-председател на ДПС и един от съоснователите на ОДС.

Той коментира, че хора като Пеевски и Борисов са „посредници“ на олигархичните кръгове, а самите олигархични кръгове обвърза с протестите на земеделци, миньори и енергетици.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ са заложници на Бойко Борисов и на Делян Пеевски, затова сами ще поискат нови предсрочни избори, прогнозира той.

Отново избори 2 в 1

По думите му – за да тръгне промяната, ПП-ДБ трябва „да се осъзнаят, че биват саботирани“. „Да се подготвят за избори заедно с европейските – 2 в 1“, каза той. Евроизборите ще се проведат през юни 2024 г.

„Голяма е вероятността да има предсрочни избори. В заложничество не може да се работи. Бойко Борисов и Пеевски казват, че парламентът може да изкара 4-годишен мандат. Аз бих казал, че (ПП-ДБ) ще се осъзнаят, че са употребявани. Те самите ще искат да отидат на избори, но по време на евроизборите. И българите да избират – европейци ли са, русофили ли са“, каза Осман Октай.

Да си заложник на Пеевски„Може би с най-добрите намерения за съдебна и за конституционна реформа „Промяната“ изведнъж попаднаха в капана на статуквото. Нагледахме се последните 20 г. на уличното, арогантно поведение на Бойко Борисов. Сега той е в затишие и сме на следващо, по-просташко ниво – Пеевски. Той се кара на всички, ще уволнява министър-председател, министри и т.н. От една страна, това може да е положително и да събуди младото поколение чрез протестната енергия“, смята анализаторът.

Според него Пеевски е „разрушител на българската икономика като посредник на други задкулисни играчи“. „Разрушиха цигарените фабрики. Разрушиха КТБ и заграбиха близо 10 милиарда лева. Разрушиха всички активи на фирмите, кредитирани от КТБ. Изведнъж такъв човек определя дневния ред на България. На гражданите това не им харесва. Доган казваше, че „депутатите са никои, всички са моя функция“. Пеевски горе-долу това ни казва. Аз не вярвам, че ПП-ДБ няма да бъдат саботирани за пореден път от Борисов и Пеевски за съдебната реформа през Конституцията“, каза Октай.

По думите му – голямата тема след местните избори ще е стабилността на т.нар. „сглобка“, чрез която Пеевски и Борисов „унижават“ протестната енергия от 2020 г. и ѝ „отмъщават“.

Защо държавата е слаба?

Той коментира и протестите на миньорите и енергетиците. „Магистралите 15 дни са затворени и вижте колко е слаба държавата ни, защото сме заложници на тези зависимости. Денков и министрите може да имат много добри намерения, но са поставени под рекет“, добави той и спомена „миньорите на Ковачки и Николай Вълканов“. Според него най-правилното нещо е министрите всяка седмица да вадят отчети кой и как ги саботира.

„Ако една държава е по-слаба от олигарсите, няма как да има бъдеще. Ако правителството трепери от блокажите на тези кръгове, ние сме превзета държава. Хора като Доган, Пеевски, Борисов са посредници на тези хора“, посочи анализаторът.


#Осман Октай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници