Тагарев убеден: Няма риск от бежанска вълна заради конфликта в Газа

Тагарев убеден: Няма риск от бежанска вълна заради конфликта в Газа

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Всеки един конфликт увеличава рисковете от бежанци, но не очакваме в скоро време да има сериозна бежанската вълна от района на Израел и Ивицата Газа. Това заяви в Пловдив министърът на отбраната Тодор Тагарев, който е официален гост на празника на военните парашутисти. Той уточни, че на турската граница са изпратени усилени военни части. Тагарев съобщи, че за нуждите на българската армия ще бъдат закупени безпилотни дронове. Тяхната употреба ще залегне в програмата за инвестиции, която ще бъде внесена следващия месец в Народното събрание.

„След терористичните актове на „Хамас” срещу Израел и операцията, която видимо се подготвя, не очакваме в скоро време да има увеличение на бежанската вълна от този регион. Службите следят обстановката”, коментира той.

На въпрос дали появата на руски МИГ-31 в неутралните води над Черно море създава ли напрежение в региона?

„Да, разбира се, като послание, това е ново провокационно послание от страна „Кремъл”. Някакъв пряк риск няма, тъй като руски самолети, си сигурно знаете, че през последните години редовно летяха в това пространство”, допълни Тагарев, цитиран от НОВА.

#Тодор Тагарев #бежанска вълна #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници