Тагарев: Няма риск от терористични атаки у нас

Тагарев: Няма риск от терористични атаки у нас

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

България е засилила бдителността си по отношения на риска от терористични атаки заради конфликта между "Хамас” и Израел. Това заяви в студиото на "Събуди се" министърът на отбраната Тодор Тагарев. "Към момента няма такива индикации в нашата страна”, подчерта той. По думите на военния министър нито НАТО, нито България планира да вземе страна в конфликта в Близкия изток.

Тагарев отново открои действията на Русия като най-голям риск за страната ни и Евро-атлантическия регион. Той не скри, че Киев отново е поискал помощ от София. "Нашите възможности от тази гледна точка са ограничени. Търсим варианти. Основно нашата помощ е с боеприпаси – в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията, и в по-голяма – това, което произвежда индустрията ни”, посочи ресорният министър. Тодор Тагарев заяви, че страната ни няма нови системи за противовъздушна отбрана, които да предостави на Украйна, но, ако се отдаде възможност, би помогнала със старите си.

На този етап министърът на отбраната не планира да подаде оставка, но подчерта, че това не е невъзможно. По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е отправил критика към работата му въз основа на изкривена информация, достигнала до него.

#Тодор Тагарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?