ДКЕВР: Има нарушения на лицензията на ЧЕЗ

ДКЕВР: Има нарушения на лицензията на ЧЕЗ
Има данни за подавано ниско напрежение, каза Андон Роков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е констатирала нарушения на лицензията на ЧЕЗ, съобщи Андон Роков, временно изпълняващ функцията на председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

Регулаторът е установил нарушения на лицензията и нарушенията не са свързани само със завишен период на отчитане на потребената електроенергия, обясни Роков по време на изслушването в парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта, предаде агенция „Фокус“.

Не са съставяни и връчвани констативни протоколи, каза още Роков, като подчерта, че има нарушения на общите условия.

„Имаме сигнали за благоевградското с. Кулата, че има ниско напрежение. ДКЕВР е сложила уред, който за седмица ще провери дали се подава напрежение по българския стандарт“, посочи той.

Роков обясни, че ДКЕВР е налагала санкции на ЧЕЗ, но те са били отменяни от съда поради неспазване на процедурата за съставяне на акт за административно нарушение.

Главният изпълнителен директор на „ЧЕЗ България“ Петър Баран обеща по време на изслушването, че потребителите ще бъдат компенсирани, ако бъдат установени грешки.

#ЧЕЗ #ДКЕВР #Андон Роков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници