Уволнения в енергетиката заради исканото увеличение на тока

Уволнения в енергетиката заради исканото увеличение на тока
Ще бъде обявен конкурс за изпълнителен директор на атомната електроцентрала в Козлодуй, съобщи министър Асен Василев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев уволнява целите директорски бордове на АЕЦ „Козлодуй“ и Българския енергиен холдинг, под чиято шапка работят НЕК, ЕСО, ТЕЦ „Марица-изток 2“, „Булгаргаз“, „Булгартрансгаз“ и др., съобщи „Труд“.

Причината за рокадите е поисканото от тях увеличение на тока от 1 юли.

Министърът обясни, че дружествата са поискали увеличение на цената, без да потърсят преди това вътрешни резерви за намаляване на разходите.

Не стана ясно кои са другите държавни дружества, в които ще има персонални промени. По-рано стана ясно, че ще бъдат сменени 23-ма шефове в 13 фирми, половината от които в енергетиката.

Ще бъде обявен конкурс за изпълнителен директор на атомната електроцентрала в Козлодуй, съобщи министър Василев.

На обществения съвет по енергетика представители от гражданската квота предадоха доклад на Инспектората към Министерски съвет за проверка, извършена в АЕЦ „Козлодуй“, която от икономическото министерство определиха като „много смущаваща“.

Проверката е предадена на държавната финансова инспекция и прокуратурата. Не се разбра дали това е причината за смяната на настоящия директор Валентин Николов, или тя е планирана преди предоставянето на доклада.

#Асен Василев #енергетика #АЕЦ "Козлодуй" #Българския енергиен холдинг #НЕК #ЕСО #ТЕЦ Марица Изток 2 #Булгаргаз #Булгартрансгаз #Валентин Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници