ЧЕЗ пуска тока в училищата за матурите

ЧЕЗ пуска тока в училищата за матурите
При необходимост ЧЕЗ ще съгласува изключванията на електричеството с ръководствата на училищата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ЧЕЗ прекратява плановите превключвания и ремонти по съоръжения, захранващи с електроенергия държавните, общинските и частните училища на територията на Западна България между 08.00 и 18.00 часа в периода от 7 май до 20 юни, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Целта е да бъде повишена сигурността на снабдяването с електроенергия по време на матурите на учениците от IV и VII и XII клас.

При евентуална авария ЧЕЗ приоритетно ще възстановява електрозахранването на съответните учебни заведения, посочват от компанията.

„Матурите са много важен момент в живота на децата и техните родители. Ето защо предприемаме специални мерки, за да гарантираме, че рискът от създаване на неудобства е сведен до минимум", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията ще съставя графика на планираните ремонти, като се съобразява с датите на изпитите за външно оценяване и при необходимост ще съгласува изключванията на електричеството с ръководствата на училищата.

При съвпадение на планирани дейности и изпити, ремонтите ще бъдат отлагани за по-късен период, а ако ремонтът вече е започнал, той ще бъде временно прекъсван и електрозахранването ще бъде възстановявано.

Клиентите могат да подават сигнали за възникнали аварии или повреди по електроразпределителната мрежа или съоръжения на денонощната телефонна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор, както и на корпоративния сайт www.cez.bg.

#ЧЕЗ #матури #Стефан Апостолов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници