Акционерите ще решават съдбата на "Набуко"

Акционерите ще решават съдбата на "Набуко"
A A+ A++ A

„Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ” приема решението на членовете на консорциума „Шах Дениз II” да избере Трансадриатическия газопровод за износ на първоначалните количества от 10 млрд. куб. м газ за италианския пазар, съобщиха от компанията.

Решението е взето при оспорвана конкуренция между два пазара и е базирано на показателите им. „Набуко” изказва своето разочарование, че новата планирана газова магистрала няма да бъде реализирана за тези количества от 10 млрд. куб. м газ от находището „Шах Дениз II”.Необходимостта от диверсификация на доставките за газовия пазар на Европа остава, в частност за страните от Централна и Източна Европа. Оставаме уверени, че трасето на „Набуко” е единственото, което е способно да отговори на тези нужди. „Набуко” е уверен, че има и нови възможности базирани на алтернативни газови източници.

„Набуко” благодари на всички заинтересовани страни за тяхната трайна и силна подкрепа през последните 10 години. Предстои акционерите да обсъдят, следващите стъпки пред проекта „Набуко”, завършва съобщението.

#Набуко #акционери #проект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници