Трябват 100 милиона лева за нормален отоплителен сезон в София

Трябват 100 милиона лева за нормален отоплителен сезон в София
Стойнев обясни, че "Топлофикация София" дължи 100 милиона лева на "Булгаргаз" и се получава този омагьосан кръг. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Необходими са 100 милиона лева, за да се осигури нормален отоплителен сезон в София, заяви на пресконференция в Министерски съвет министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"Силно се надявам - кошмарът с газовата криза от 2009 година да не се повтори; взимат се мерки, Състоянието на "Булгаргаз" е тежко, но не е моментът да навлизаме в подробности. Приблизително 100 милиона лева е сумата, която трябва да се намери, за осигуряване на нормален отоплителен сезон в София. Правим всичко възможно, и софиянци ще имат парно", коментира Стойнев, цитиран от агенция "Фокус".

Той обясни, че "Топлофикация София" дължи 100 милиона лева на "Булгаргаз" и се получава този омагьосан кръг.

"Надявам се, да не се стигне до кризисна ситуация, въпреки тежкото финансово състояние, ние няма да имаме проблем относно нагнетяването на газ в хранилището в Чирен, но аз не мога да кажа докога ще продължи една криза. Проблемът е, че правим чудеса от храброст, защото нямаме финансови средства. Тези задължения, които имат някои дружества, както и задълженията, които имаме ние към тях, трябва да имаме регулярни плащания", коментира министърът.

#Министерски съвет #Драгомир Стойнев #Стойнев #"Топлофикация София" #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници