ЧЕЗ взе първа награда за „Инвеститор в човешки капитал"

ЧЕЗ взе първа награда за „Инвеститор в човешки капитал"
Снимка: МТСП
A A+ A++ A

Енергийната компания ЧЕЗ България бе отличена с първа награда за „Инвеститор в човешки капитал и условия на труд" на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите на 23.02.2012 г.

Първата награда беше връчена на ЧЕЗ – България за проекта „ЧЕЗ инвестира в бъдещето на служителите – обучения, превенция на здравето и активен спорт".

„Приоритетни за бизнеса са устойчивостта, етичността и иновативността," каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на Годишните награди за отговорен бизнес за 2011 г., който връчи приза на "ЧЕЗ България" в категория „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд".

Отличието се присъжда за успеха на компании, които се стремят към устойчиво развитие чрез непрекъснат професионален растеж на своите служители и реализират практически стъпки за подобряване условията на труд.

Компанията бе наградена за инициативата за превенция на здравето на служителите чрез спорт и туризъм за балансиран начин на живот.

Церемонията бе организирана за девета поредна година от Българския форум на бизнес лидерите. За отличие тази година са претендирали 65 проекта на 43 компании.

Компаниите се стремят все повече да изграждат лидерството и социалноотговорните принципи сред своите служители, отбеляза министър Младенов. Той напомни, че актуализираната стратегия за корпоративна социална отговорност на Европейския съюз изисква от компаниите отговорност към служителите и партньорите, както и положителен принос за изграждането на благоприятна социална, икономическа, финансова и екологична среда.

#ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници