Поканиха ГЕРБ да се запознаят с комуникацията с ЕК за EU pilot

Поканиха ГЕРБ да се запознаят с комуникацията с ЕК за EU pilot
Първото запитване в областта на енергетиката е получено през месец декември 2010 година, като до момента страната ни е получила общо 20 запитвания за енергетиката. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Иван Айолов покани на среща във вторник народните представители от ПП ГЕРБ. Те ще получат информация за запитването EU pilot от Европейската комисия относно готвените промени в Закона за енергетиката, съобщиха от МИЕ.

„Проектът EU pilot не е наказателна процедура, а начин за комуникация на Европейската комисия с държавите членки за предоставянето на по-бързи и по-цялостни отговори на въпросите и разрешения на проблемите, свързани с прилагането на законодателството на ЕС“, посочват от ведомството.

Първото запитване в областта на енергетиката е получено през месец декември 2010 година, като до момента страната ни е получила общо 20 запитвания за енергетиката.

Две от тези процедури са преминали в наказателни по време на правителството на ГЕРБ. Едната е във връзка с крайното потребление на електроенергия, а другата е относно отпадъците от минната индустрия.

#ГЕРБ #получат #информация #запитване #ЕК #„Южен поток”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници