Кралицата призова шотландците да помислят внимателно

Кралицата призова шотландците да помислят внимателно
A A+ A++ A

Британската кралица Елизабет II наруши мълчанието си за предстоящия в четвъртък референдум за независимост на Шотландия, като призова хората в северната област да помислят внимателно, предаде Ройтерс.

„Надявам се, че хората ще помислят много внимателно за бъдещето“, каза тя на излизане от църква в Шотландия близо до нейно имение.

88-годишната кралица е изключително предпазлива по въпроса за референдума и избягва да прави публични изявления по темата, отбелязва агенцията.

„Това е напълно безпристрастно и затвърждава схващането, че народът на Шотландия е онзи, който трябва да реши“, коментира източник от Бъкингамския дворец.

Какъвто и да бъде резултатът от референдума, Елизабет II по всяка вероятност ще остане кралица на Шотландия, където е прекарала голяма част от своето детство.

Майката на Елизабет II е шотландка. Повечето шотландци искат тя да остане техен държавен глава, дори северната област да се отдели от Великобритания.

Последните проучвания на общественото мнение дават резултати в рамките на статистическата грешка, макар и с лек аванс на противниците на отделянето на Шотландия.

#кралица #Елизабет II #референдум #Шотландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници