Военният министър видя злоупотреби, започва ревизия

Военният министър видя злоупотреби, започва ревизия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият министър на отбраната Николай Ненчев е и лидер на БЗНС, сега част от Реформаторския блок. В сутрешния блок на Нова телевизия в събота той заяви, че е безкрайно улеснен от неговия предшественик Велизар Шаламанов. 

От няколко посоки дошло предложението той да оглави МО. Радан Кънев, Петър Славов и Мартин Димитров му предложили да се заеме с военното министерство. От своя страна пък той лобирал Велизар Шаламанов да остане на поста си. Шаламанов обаче предпочел кариерата си в Брюксел.

Ненчев призна, че е привлечен от този ресор заради честта на пагона. "Наясно съм какво трябва да свърша в Министерството на отбраната (МО). Трябва да се продължи интеграцията ни в ЕС и НАТО", подчерта Ненчев и увери, че знае какво трябва да се случи в Българската армия.

"Техниката, която използваме в момента не е съвместима със стандартите на НАТО, трябва да бъде обновена. Това, което ме безпокои повече обаче е, че за десет години някъде са потънали близо два милиарда лева. Започвам ревизия, вероятно е имало злоупотреби", категоричен е той.

 

#Николай Ненчев #БЗНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници