Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 18 области днес

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 18 области днес
A A+ A++ A

Жълт код за обилни валежи и гръмотевична буря е обявен за 18 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Още преди обяд в западните райони, а около и след обяд и над останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-интензивни и значителни валежи, придружени от гръмотевици ще има в следобедните часове в Централна, а до полунощ в Източна България и там на места ще има градушки. Вятърът от северозапад ще се усили и ще е умерен. С него ще нахлуе по-хладен въздух и максималните температури ще са между 23° и 28°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията през втората половина от деня, а по-значителни количества валеж ще има в Родопите. Ще е ветровито с умерен, по високите и открити части – до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

Преди обяд над Черноморието ще е слънчево, но след обяд облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 19° и 24°, Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 13° - 16°.

#жълт код #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници