Ненчев: Спокойно, можем да си охраняваме въздушното пространство

Ненчев: Спокойно, можем да си охраняваме въздушното пространство
Николай Ненчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имаме възможност, с наличните ресурси, и възможности, с които разполагаме, до края на годината, дори и до средата на следващата, да продължим да изпълняваме задълженията си по охраната на въздушното си пространство, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след изслушване в Комисията по отбрана.

"Нека това да бъде ясно – няма никакво основание за безпокойство. Търсят се допълнителни възможности да се сключат договори за осъществяване на капитално-възстановителни, ремонти, които ще ни позволят увеличение на броя на изправната авиационна техника след средата на 2016 г., с което ще гарантираме изпълнението на задачата по гарантиране на въздушния ни суверенитет. Няма никакви основания за безпокойство по отношение на охраната на въздушното ни пространство.", заяви Ненчев.

Министърът обясни, че това не противоречи на желанието да модернизираме нашата изтребителна авиация чрез придобиване на нова техника.

„След приемане на Програмата за развитие на отбранителните способности от Народното събрание и увеличеният финансов ресурс за Министерството на отбраната, категорично смятам, че ще стартират проектите за модернизация на нашата армия, включително и за закупуване на многоцелеви изтребител“, каза още Николай Ненчев.

#Николай Ненчев #Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници