Андрей Ковачев: Толерантността на света към "Ислямска държава" е позор

Андрей Ковачев: Толерантността на света към "Ислямска държава" е позор
Снимка: www.andrey-kovatchev.eu
A A+ A++ A

Срамен и позорен е фактът, че международната общност търпи твърде дълго т. нар. "Ислямска държава", да се разрасне като тумор с метастази, довел до невиждана миграционна вълна към европейските граници. Варварите, причиняващи тази трагедия, са загубили правото си да бъдат част от човешката общност.

Не е време за геополитически игри и пропаганда с взаимни обвинения между Русия и САЩ, а за конкретни мерки за спиране бежанския поток към европейските граници. Т. нар. "цивилизован свят" остави хората в Сирия и околните страни между чумата и холерата, между режима на Асад и "Ислямска държава". И сега в Европа се опитваме да се справим със симптомите - милионите бежанци. Люшкаме се между европейската солидарност и хуманизъм от една страна, и националния егоизъм и страх за социалния мир и сигурност, от друга.

Нужни са незабавни координирани действия за възстановяване на държавността и сигурността в Сирия, което да даде надежда на сирийските и други засегнати граждани за нормален живот по техните родни места и спиране на бежанския поток.

Призовавам за незабавни действия ЕС, Русия, САЩ, Иран, но и арабските и ислямските страни. Особено Русия и Иран са призвани да въздействат върху режима на Асад, в посока за реализирането на една по-справедлива и сигурна, приета от всички, държавност в Сирия. Всяко отлагане на категорични мерки за омиротворяване на Близкия изток и Северна Африка, води до хиляди нови мигранти към нашите морски и сухоземни граници. Времето за приказки мина! Ако има "цивилизован свят", той трябва да действа сега!

Изказването на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев бе направено на откриването на първото след лятната ваканция пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници