Енергийното министерство с писмо до Русия за АЕЦ "Белене"

Енергетика | 10 август 2016, сряда / 10:12| Показвания:Източник: mediapool.bg

Поканата предвижда определяне на работна група, която ще реши какви действия ще се предприемат във връзка с решението на Международния арбитражен съд.

Министър Петкова изпрати писмо до генералния директор на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация „Росатом“ г-н Сергей Кириенко. В документа се представя искане за определяне на състав на работната група, свързана с проекта „Белене“, обясниха от Министерството на енергетиката.

От българска страна в групата ще участват изпълнителните директори и експерти от „Български енергиен холдинг“ ЕАД и „Националната електрическа компания“ ЕАД. Министър Петкова отправи покана към руската страна да посети България в периода от 15-30 август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството ни в ядрения сектор.

Съвместната работна група ще разгледа възможните варианти по проекта „Белене“ след решението на международния арбитраж в Женева. Ще се обсъдят и в детайли взаимоизгодните и за двете страни опции по проекта и ще се предложи решение в най-кратки срокове, уточниха още от енергийното ведомство.


Тагове: Поканата, Международния арбитражен съд, Петкова, „Росатом“, „Белене“, „Националната електрическа компания“

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси