Петър Димитров: Договор за намаляване на цената на газа няма

Петър Димитров: Договор за намаляване на цената на газа няма
В продължение на 3 години вие се подигравахте с Русия, а сега Русия се подиграва с вас, казва Петър Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Договор за намаляване на цената на руския газ за България с 11% от 1 април няма, заяви депутатът от „Коалиция за България“ и бивш енергиен министър Петър Димитров.

„Къде ви е договорът за намаляване цената на газа? Няма го! Министърът на икономиката не знае, че международните договори се подписват официално“, коментира Петър Димитров в декларация на парламентарната група на социалистите по повод увеличението на цените на тока и газа.

Според твърденията на министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев по-ниската цена ще влезе в сила, след като България подпише споразумение за изграждане на газопровода „Южен поток“, но ще бъде изчислена със задна дата от 1 април.

По думите на Петър Димитров в продължение на 3 години кабинетът „Борисов“ не е изградил нито една системна връзка и България няма алтернативи, докато другите европейски държави имат.

„В продължение на 3 години вие се подигравахте с Русия, а сега Русия се подиграва с вас“, казва Петър Димитров.

Той обвини правителството в некадърност и мързел, защото не е направило нищо за енергийната независимост на България и страната е в по-тежка ситуация от януари 2009 г.

„Защо расте цената на тока, при положение че доходите са замразени, че пада цената на петрола? Защо? Вие се оправдавате с управлението на Тройната коалиция. Очевидно сте забравили, че управлявате вече 3 години“, каза още червеният депутат.

#„Южен поток“ #ток #газ #Русия #България #Делян Добрев #Пламен Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници