Колко енергия сме спестили по време на кампанията „Часът на Земята“

Колко енергия сме спестили по време на кампанията „Часът на Земята“
pixabay.com
A A+ A++ A

ЧЕЗ Разпределение отчете 52 Мегавата спад на потреблението по време на кампанията „Часът на Земята“. Спестената енергия се равнява на 1 300 000 загасени крушки по 40 вата. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството, информира агенция Фокус. По време на кампанията „Часът на Земята“ 2017 г. ЧЕЗ Разпределение България отчете над 52 мегавата спад на потреблението на електроенергия в Западна България. Спестената от потребителите електроенергия се равнява на консумацията на 1 300 000 стандартни електрически крушки по 40 вата. За сравнение с 2016 г. ЧЕЗ регистрира спад на потреблението от 44 мегавата.

„Часът на Земята“ се провежда всяка година в последната събота на март от 20,30 до 21,30 ч. По време на инициативата милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Всяка година ЧЕЗ отбелязва символично този ден, като призовава своите служители да са съпричастни към инициативата, както и отчита резултата в Западна България от спестената енергия.

#„Часът на Земята“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници