ВМРО подкрепя подновяването на проекта АЕЦ "Белене"

ВМРО подкрепя подновяването на проекта АЕЦ "Белене"
A A+ A++ A

ВМРО подкрепя подновяването на проекта АЕЦ "Белене". Това съобщи пресцентърът на партията. АЕЦ "Белене" е стратегически обект, който e важен не само за региона около Белене, но и за цялата държава и това е причината от ВМРО да изразяват подкрепата си за вдигане на мораториума за строителството.

Позицията на ВМРО ще бъде предложена да стане обща за коалиция "Обединени патриоти". Интересът, заявен от Китайската национална ядрена корпорация (CNNC), е достатъчно основание България да започне нова прозрачна процедура за избор на стратегически инвеститор, се допълва в позицията.

От движението посочват, че подкрепят всяка стъпка към енергийна независимост, както и към стабилен икономически растеж, в който и да било регион на страната.

От ВМРО очакват правителство да започне процедура без условия за дългосрочно изкупуване и без допълнителни плащания или гаранции от бюджета. Сделката трябва да е подчинена само на условието за защита на икономическия интерес на страната и потребителите, се допълва още в позицията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници