Илиан Василев: Преди да си тръгне от този свят - Путин ще го разтърси! Готви ядрен ад чрез АЕЦ Запорожие

Илиан Василев: Преди да си тръгне от този свят - Путин ще го разтърси! Готви ядрен ад чрез АЕЦ Запорожие
A A+ A++ A

Бившият ни посланик в Москва и настоят журналист, политически и енергиен анализатор - Илиан Василев, би аларма за това, че Путин готви ядрен ад, свързан със Запорожката АЕЦ, която е под контрола на руските сили от старта на войната.

ЕТО КАКВО НАПИСА ЕКСПЕРТЪТ:

Докато работя по темата за ядреният шантаж на Путин, моля българските власти и правителството да обърнат внимание на повторното предупреждението на президента Зеленски от днес, който се позовава на сведения на украиниските разузнавателни служби, че руските служби се готвят за терористичен акт срещу Запорожката АЕЦ, с цел предизвикване на изтичане на радиация и нов Чернобил. Не вярвайте на Путин, че е нямало Буча, Каховка и т.н. Той е притиснат до стената и е готов да играе ва-банк. Дали ще натисне копчето на тероризма в ЗАЕЦ е въпрос на преценки, над които ние нямаме контрол.

Моят анализ показва, че от всички възможности за "ядрена" реакция на Путин, вариантът с терористичния акт срещу ЗАЕЦ е най-вероятен. Защото веднага ще го опакова в инфо-психологическа специална операция, ще каже че не е той, западните правителство може да се забавят в реакциите си, докато намерят "сигурни" доказателства, и така се надява да блокира настъплението на УВС, защото Киев ще се занимава с спасяване на населението си.

Всеки други вариант за Путин - използване на тактическо ядрено оръжие или стратегически вариант е свързан със самоунищожение и задължителната намеса на НАТО. Защото засегната зона от агресивните действия няма да е само Украйна, а цяла Източна Европа /и Европа като цяло, защото розата на ветровете, ако съдим по Чернобил не се ограничава само до този район.

Но идеята е Кремъл е отново да раздели Европа по тежест на последствия. Западна Европа няма да изпита последствията в равна степен, а това е предпоставка за ново разделение между Източна и Западна Европа - вътре в ЕС и НАТО, по начините за реагиране. Именно защото по-нататъшна ескалация означава, че границите на сегашния конфликт ще са премахнати.

Повече в анализа - на този етап - приемете предупреждението на Зеленски сериозно, свикайте Съвет по национална сигурност който да разгледа готовността за справяне са последствията на радиоактивно заразяване и замърсяване.

Българските служби предпочетоха да не послушат западните си колеги и увериха правителството и президента, че Русия няма да нападне Украйна. Този път вземете мерки. Както много пъти съм казвал, преди да се тръгне от този свят, Путин ще го разтърси.

#Илиан Василев #АЕЦ "Запорожие" #Запорожие #Владимир Путин #ядрен взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници