Пожарът край Александруполис взе 18 жертви, откриха обгорените им тела

Пожарът край Александруполис взе 18 жертви, откриха обгорените им тела

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Откриха 18 обгорени тела вследствие на пожар в района на Александруполис в гориста местност. Предполага се, че става въпрос за мигранти, тъй като няма предварително обявени хора за издирване. Предстои версията да бъде потвърдена, предаде НОВА.

Тревожна продължава да бъде ситуацията и в самия Александруполис. Пациенти в болница трябваше да бъдат евакуирани и настанени във ферибот и в палатки, където да се полагат грижи за здравето им.

„От самото начало имахме план за аварийна евакуация. Дадохме приоритет на най-тежките случаи и те бяха първите, които трябваше да напуснат. Линейки пристигнаха от целия регион. Не съм преживявал такова нещо. Работя от 27 години и наистина е като по време на война. Навсякъде разхвърляни носилки, пациенти тук, пациенти там. Трябваше да ги подреждаме по клиники. Трябваше да им дадем лекарства. Беше като на война - все едно е паднала бомба”, обясни Никос Йокцидис - служител на болницата в Александруполис.

„Само за четири часа и половина успяхме да транспортираме 200 пациенти от двете лечебни заведения, спасявайки ги от приближаващия пожар. Някои от тях бяха в състояние да ходят, а други бяха приковани към легло”, допълни ръководителят на митрополията в Александруполис Христодулос Каратанасис.

Поне засега няма опасност огънят да се прехвърли към България. Ситуацията в Гърция обаче остава усложнена заради силния вятър и екстремно високите температури.


#пожари #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Светът в снимки
Последно от Светът в снимки

Всички новини от Светът в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници