Daily Mail: Един от двойниците на Путин е дърводелец от Беларус, оцелял след опит за отравяне

Daily Mail: Един от двойниците на Путин е дърводелец от Беларус, оцелял след опит за отравяне
A A+ A++ A

Предполагаемият двойник на руския президент Владимир Путин е дърводелец от Беларус, за когото се твърди, че е оцелял при опит за убийство, пише Daily Mail, като се позовава на публикация в Telegram канала "Генерал СВР" и изказвания на Валерий Соловей.

Евгений Василиевич е идентифициран като "основен двойник" на руския президент, за когото се твърди, че е бил отровен с "токсични вещества".

Той "развил обриви по кожата на горните и долните крайници и на шията, които лекарите първоначално приели за алергия", твърди неуловимият руски акаунт в Telegram "Генерал СВР", без да предоставя доказателства.

Каналът, известен с дръзките си твърдения за здравето на Путин, е сред няколкото източника, които твърдят, че един или повече двойници на Путин редовно се използват като дубльори на 71-годишния Путин - теория, подкрепена от украинското военно разузнаване.

Според руски политически анализатор Василевич също така е бил "второразреден дърводелец" от Беларус.

Д-р Валерий Соловей, бивш преподавател в московска академия за обучение на шпиони и дипломати, твърди, че Василевич дори е бил в ролята на водещ на новогодишната реч на Путин.

През октомври 2023 г. д-р Соловей, смятан от критиците за теоретик на конспирацията, скандално заяви, че руският президент е починал и е бил заменен от двойници, които в крайна сметка са били контролирани от бившия шпионин на руската служба за сигурност ФСБ.

Твърди се, че лекарите са давали на предполагаемия двойник Василевич лекарства, но "когато резултатите от тестовете станали известни, те спешно се свързали с" директора на Съвета за сигурност Николай Патрушев, твърди главният канал на СВР

"Животът на резервата не е бил в опасност - вероятно дозата е била твърде малка.

"Сега те се опитват да разберат как токсичното вещество е попаднало в тялото на двойника.

Твърди се, че службите за сигурност на ФСБ и ФСО са започнали разследване на предполагаемото поръчково убийство.

"Генерал СВР" твърди, че разполага с вътрешни данни за дейността на Кремъл, като в същото време не предоставя убедителни доказателства и е възприемана от мнозина като източник на конспиративни теории.

Анонимният акаунт се появява през 2020 г., преди нахлуването в Украйна, като твърди, че се управлява от бивши и настоящи членове на руски официални органи.

Оттогава отправя редица неоснователни и недоказани твърдения за Путин и неговата администрация.

Известен е фактът, че акаунтът предизвика рядко публично опровержение от страна на Кремъл, след като миналата година публикува информация, че Путин е е мъртъв.

"Това е напълно невярно", заяви говорител пред Newsweek.

Миналата година "Генерал СВР" също така твърдеше, че Путин ще предаде властта на бивш директор на ФСБ, за да се подложи на операция от рак.

По-късно Кремъл отрече Путин да е починал или да е болен рак, като заяви, че твърденията около здравословното му състояние са "абсурдни".

Д-р Валерий Соловей, обявен от Русия за "чуждестранен агент", също направи няколко смели твърдения за здравословното състояние на Путин.

В последното си видео бившият професор предполага, че двойникът е бил обучен от московските тайни служби да играе ролята на Путин.

"Тези от вас, скъпи приятели, които видяха така нареченото новогодишно приветствие на така наречения руски президент, вероятно са забелязали, че то беше много кратко" заявява д-р Соловей.

"То беше не просто много кратко, а едно от най-кратките в историята на Путиновите [новогодишни послания]... Защо беше едно от най-кратките? Отговорът е ясен. За да не гледате и да не слушате. Да не гледаш външния вид и да не слушаш гласа на човека. Този човек, двойникът на Путин, се казва Евгений Василиевич. Той идва от Беларус. Родом от Беларус. Евгений Василиевич. Да, дърводелец. Това е истината".

Д-р Соловей не посочва фамилното име на предполагаемия самозванец, вместо това го нарича с предполагаемото му първо име Евгений и бащино, или второ име, Василевич.

От миналата година насам се говори за двойник на име "Василевич", след като руският патриарх Кирил, глава на православната църква, се обърка, като се обърна към Путин по време на среща с "Ваше превъзходителство, многоуважаеми Владимир Василевич", преди да се поправи и да нарече правилно президента Владимир Владимирович, припомня Daily Mail.

Украинската служба за военно разузнаване също заяви тази седмица, че Кремъл разполага с поне трима двойници на Путин.

Говорителят на украинската служба за военно разузнаване " ГУР" Андрий Юсов заяви тази седмица: "Тази информация [за това, че Владимир Путин използва двойници] се потвърждава от много източници...

Тя вече не е някаква новина или нещо, което трябва да се доказва в света...

"Технологията на двойниците е била използвана преди и се използва сега, по-специално от Владимир Путин или неговото обкръжение, хора, които влияят на ситуацията в Кремъл".

Някои смятат, че двойниците се използват, защото Путин е тежко болен или се крие в бункер поради параноя за сигурността си, или се използват от обкръжението му, защото той е мъртъв.

Други предполагат, че новогодишното обръщение е било образ на Путин, създаден от изкуствен интелект.

Според наблюдателите вратът на руския президент е изглеждал несинхронизиран с тялото му, сякаш главата му е била наложена за телевизионната реч.

Професорът отдавна твърди, че истинският Путин е тежко болен от рак, а през октомври заяви пред последователите си, че Путин е починал, заменяйки го с двойници.

Той заяви, че кръгът от двойници е организиран от 72-годишния Николай Патрушев, бивш главен шпионин във ФСБ.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Светът в снимки
Последно от Светът в снимки

Всички новини от Светът в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници