Нова жалба за сексуално посегателство е подадена срещу Жерар Депардийо

Нова жалба за сексуално посегателство е подадена срещу Жерар Депардийо

БТА

A A+ A++ A

Нова жалба за сексуално посегателство по време на снимки в Дуе-ан-Анжу, Франция, през 2014 г., е подадена срещу Жерар Депардийо през януари, съобщи АФП.

Жалбата е подадена в Париж за "сексуално посегателство срещу уязвимо лице от лице, злоупотребяващо с авторитета на служебното си положение".

Инцидентът е от март 2014 г.

Според местния вестник "Курие дьо л'уест" събитията, описани от жената, бивша асистентка, която по това време е била на 24 години, са се случили "по време на снимките на филма Le Magicien et les Siamois, режисиран от Жан-Пиер Моки". В интервю за регионалния вестник младата жена, пожелала да запази анонимност, описва "дланите му по цялото й тяло" и "неприличните думи" на актьора на снимачната площадка.

Жерар Депардийо, който е на 75 години, беше обвинен през декември 2020 г. в изнасилване и сексуално посегателство след жалба от актрисата Шарлот Арнулд, която съобщи за две изнасилвания в края на август 2018 г. в дома на актьора в Париж.

Жалбата на актрисата Елен Дарас, която обвинява Жерар Депардийо, че я е нападнал сексуално по време на снимки на филм през 2007 г., е отхвърлена поради давност.

През декември 2023 г. испанската журналистка и писателка Рут Баса също подаде жалба в Испания срещу актьора за изнасилване през 1995 г. в Париж.

В началото на октомври актьорът отрече вече повдигнатите срещу него обвинения, като настоя, че не е "нито изнасилвач, нито хищник" в отворено писмо, публикувано във в. "Фигаро".

#Жерар Депардийо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Светът в снимки
Последно от Светът в снимки

Всички новини от Светът в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници