САЩ: Хамас държи 200 британци като заложници и не дава да напуснат ивицата Газа

САЩ: Хамас държи 200 британци като заложници и не дава да напуснат ивицата Газа
A A+ A++ A

"Хамас" не позволява на британците и други чуждестранни раждани да напуснат Ивицата Газа, каза Джейк Съливан, съветник на американския президент по въпросите на сигурността. По-късно днес на Даунинг стрийт отново се събира на извънредно заседание Комитета за кризисни ситуации COBRA.

Джейк Съливан е цитиран от Скай нюз да казва, че Египет и Израел са имали пълна готовност да позволят на чужденците да напуснат ивицата Газа през ГКПП Рафах, но палестинската въоръжена групировка "Хамас" е осуетила това, като не се е съгласила с условията, поставяйки свои искания.

Смята се, че най-малко 200 британски граждани пребивават официално в ивицата Газа, но има и хора от много други националности. Източници от британското правителство коментираха, че споделят опасенията на Съединените щати, че "Хамас" може да блокира чужденците и да попречи на напускането им, освен ако не бъдат изпълнени техните искания, за които няма много информация, а това на практика превръща чужденците в заложници във военната зона.

#Ивицата Газа #Хамас #"Хамас"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Светът в снимки
Последно от Светът в снимки

Всички новини от Светът в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници