Денков свиква Съвета по сигурността към МС заради проектозакона за дерогацията, внесен от Делян Добрев

Денков свиква Съвета по сигурността към МС заради проектозакона за дерогацията, внесен от Делян Добрев
A A+ A++ A

Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет заради новия проектозакон за отмяна на дерогацията за вноса на руски петрол. За това съобщи правителствената информационна служба.

Извънредното заседание на Съвета по сигурността е насрочено за 16 ноември, четвъртък, в 8:00 ч сутринта. За участие в него са поканени и председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на комисиите в парламента по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната - Кирил Петков, и по икономическата политика и иновациите - Хамид Хамид.

Целта е да бъде направена оценка на последиците и рисковете за националната сигурност при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставеното от Европейския съюз изключение от санкциите срещу Русия рафинерията в Бургас да може да преработва руски нефт до края на идната година.

Новият проектозакон беше внесен в петък в парламента от Делян Добрев от ГЕРБ и предвижда при евентуалното му приемане отмяна на дерогацията в 3-дневен срок.

#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници