Делян Добрев шашна с разкрития за Лукойл

Делян Добрев шашна с разкрития за Лукойл
A A+ A++ A

Не съм си променил мнението. Това е петият път, в който внасям отмяна на дерогация. Отстъпката от 2 месеца е по-добра от отстъпката от 12 месеца, която направиха колеги. Още септември си спомняте, че се подписахме да се спре дерогацията до 30 дни, а те после станаха 12 месеца. Тъй че 2 са по-добри.

Това заяви в ефира на БНТ Делян Добрев, депутат от ГЕРБ.

"Всеки път тази тема взривява народното събрание. Денков всеки път плаши с оставка, но после като види, че не минава номерът, казва "Не, не, обърках се". Целият свят вече смята, че сме "Троянският кон на Русия в Европа"", каза той.

"Тази дерогация въобще не ни беше необходима. Българската компания може да работи с всякакъв петрол", каза Добрев.

"Вижда се това от целия свят. Нашето правителство е единственото ,което е заровило глава в пясъка и си мисли, че тия далавери, дето прави с руснаците, не се виждат. В САЩ това беше основна тема - как може да купуваме 3 пъти повече руски петрол повече от началото на войната, отколкото преди", заяви Добрев.

"Ние в момента плащаме толкова колкото в останалите държави за горива. Към днешния ден има 17 държави в ЕС, които са в по-евтин бензин без данъци. В някои от най-богатите държави бензинът е по-евтин, отколкото в България, въпреки че само ние имаме дерогация и купуваме евтин руски петрол. Нищо по-различно няма да стане, като приключим с руския петрол. Лукойл държи цена 1 ст. под вноса. Вносната алтернатива няма да позволи горивата да скочат", подчерта депутатът.

"Днес получих справка от НАП, че едва 284 млн. лева данъци ще плати Лукойл. Трябваше да са 700 млн., после казаха, че са 400 млн., а сега цифрата е друга", каза той.

"Загубих всякакво доверие в нашата държава, защото виждам как приети от НС закони не се изпълняват. Пуснах сигнали в прокуратурата и в ДАНС, да видим какво ще стане", заяви Добрев.

Той е категоричен, че не бяга от отговорност, а българите са били ограбени.

#Делян Добрев #"Лукойл Нефтохим" #"Лукойл" #Лукойл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници