„Газпром": „Южен поток" може да помогне на Европа да се справи с кризата

„Газпром": „Южен поток" може да помогне на Европа да се справи с кризата
„Южен поток" може да стане най-големият обект за инвестиции в страните-участнички", смята заместник-ръководителят на „Газпром" Александър Медведев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Проектът за газопровода „Южен поток" може да помогне на Европа да се справи с икономическата криза, а в замяна „Газпром" разчита на „прозрачни правила на играта", заяви заместник-ръководителят на руския газов концерн Александър Медведев.

По време на газов форум в Москва Медведев отбеляза, че неразбирането, по-точно сдържаното отношение към „Южен поток"- меко казано е неконструктивно, цитира го ПРАЙМ-ТАСС, на която се позова информационан агенция „Фокус".

Медведев напомни, че вече са приети окончателните инвестиционни решения за сухопътните участъци на газопровода в България, Сърбия, Унгария и Словения, както и за подводния участък през Черно море.

Той отбеляза още, че проектът ще свърже европейските потребителите с най-големите руски газови находища, добавяйки, че правителствата на различни страни в момента разглеждат инфраструктурни проекти като способ за борба с икономическата криза.

„Южен поток" може да стане най-големият обект за инвестиции в страните-участнички", смята заместник-ръководителят на „Газпром".

Той напомни, че в Сърбия и Унгария проектът вече е навлязъл във фаза на реализация, а в България строителството може да започне през 2013 г.

#„Южен поток" #Европа #криза #„Газпром" #газ #газопровод #България #Сърбия #Унгария #Словения #Черно море #Александър Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници