Валентин Терзийски: Проблемът на "Топлофикация" е лошият имидж

Валентин Терзийски: Проблемът на "Топлофикация" е лошият имидж
Валетнтин Терзийски смята, че Всички топлинни дружества в страната са в работещо състояние, но нямат нормален икономически живот. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Топлофикационните дружества в България страдат от лош имидж и така губят доверието на потребителите си, заяви Валентин Терзийски, зам.-председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

"Всички топлинни дружества в страната към момента са в работещо състояние, но нямат нормален икономически живот. Причина за това е наличието на изкривявания в самата система на регулиране и управление на правилата, на които се подчиняват всички топлофикационни дружества", посочи експерът в интервю за информационна агенция "Фокус".

Според Терзийски, лошият имидж на топлинните дружества у нас е в следствие на възможността да се влияе върху хора, които са свързани с обществена услуга, притежаваща социални елементи, без това да е предвидено по никакъв начин в правилата, по които работят самите дружества.

"Дружествата от сектор „Топлофикация” са търговски дружества, които обаче трябва да бъдат социално отговорни и едновременно с това имат задължения към обществото чрез Закона за енергетика и са финансово регулирани от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране", отбеляза експертът.

Той обясни, че зависимостта между тези три направления не води до нормално функциониране и позволява прокарване на икономически необосновани политики.

#Валентин Терзийски #"Топлофикация" #Държавната комисия по енергийно и водно регулиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници