91 са жалбите срещу ЕРП-та от началото на 2013 г.

91 са жалбите срещу ЕРП-та от началото на 2013 г.
Броят на жалбите срещу ЕРП-та се увеличава, каза председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

91 жалби срещу трите електроразпределителни дружества в страната са подадени в Комисията за защита на потребителите (КЗП) от началото на 2013 г., съобщи председателят на комисията Веселин Златев.

До момента са подадени 74 жалби срещу електроразпределителното дружество ЧЕЗ, шест сигнала срещу ЕВН и 11 срещу „Енерго Про“, уточни Златев на извънреден брифинг по повод предприетите действия на комисията срещу високите сметки за ток, цитиран от Rнформационна агенция „Фокус“.

Златев обясни, че жалбите са препратени за разглеждане към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

По думите му броят на подадените жалби срещу ЕРП-та се увеличава, като обяснението за това са общите условия по договорите със самите електроразпределителни дружества.

За изминалата 2012 г. в комисията са подадени 17 738 жалби, като 308 от тях са насочени срещу услугите, които предоставят електроразпределителните дружества, посочи Златев.

Само за изминалата 2012 г. имаме 38 000 проверки и жалби, а 3000 от тях са изпратени към отговорните органи, отбеляза председателят на КЗП.

#Комисията за защита на потребителите #Веселин Златев #ЕРП #ЧЕЗ #ЕОН #"Енерго Про" #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници