КЗК отмени избор на изпълнител на обществена поръчка в АЕЦ „Козлодуй“

КЗК отмени избор на изпълнител на обществена поръчка в АЕЦ „Козлодуй“
КЗК връща процедурата от етап разглеждане на офертите на участниците при спазване на мотивите, изложени в решението на комисията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД, с което е обявено класирането и определен изпълнител на обществена поръчка с предмет „Реконструкция и модернизация на Пречиствателен комплекс – СМР“, съобщиха от регулаторния орган.

Проучването установи, че избраният за изпълнител участник е представил сертификат от документацията за участие, който не отговаря на изискванията, тъй като е издаден на името на друго дружество, съобщи БГНЕС.

„Изискуемият сертификат за акредитация по БДС EN ISO/IEC 17020:2005, покриваща „дейностите по пусково-наладъчните работи“, е следвало да бъде издаден на поне един от съдружниците в консорциума - „СМК“ ООД или „Електрически системи“ ООД, за да се приеме, че офертата изцяло съответства на изискванията на възложителя и на закона“, съобщават от антимонополната комисия.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане на офертите на участниците при спазване на мотивите, изложени в решението на комисията.

#АЕЦ "Козлодуй" #Комисия за защита на конкуренцията #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници