ЧЕЗ прекратява договор с фирма за отчитане

ЧЕЗ прекратява договор с фирма за отчитане
Проверка на договорите показала, че има нарушения при всички подизпълнители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ЧЕЗ ще прекрати договор с една от фирмите за отчитане и подмяна на електромери, след като проверка на договорите показала, че има нарушения при всички подизпълнители, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Нарушенията са свързани с качеството на доставяната за „ЧЕЗ Разпределение България“ услуга от страна на подизпълнителите на дружеството.

Един от договорите ще бъде прекратен в рамките на месец, а към останалите подизпълнители ще бъдат предявени претенции за неустойки за установените нарушения на договорните задължения, посочват от ЧЕЗ.

„В случая не е ощетяван наш клиент, но подобно непрофесионално изпълнение на договорени задължения е недопустимо и ние ще прекратим договора с един от нашите подизпълнители“, обясни Петър Баран, главен оперативен директор на ЧЕЗ България.

„Нарушенията са установени от въведените вътрешни контролни механизми. Работите по прекратения договор ще бъдат инсорснати, т. е. ще се изпълняват от дружеството ни“, каза още Баран.

През последните две години „ЧЕЗ Разпределение България“ АД изпълнява последователна програма за оптимизация на процесите и управлението, с които да повиши ефективността и контрола на дейността, се посочва в съобщението.

Прилага се нов подход за планиране на инвестициите, базиран на анализ на състоянието и експлоатационните нужди на мрежата, като се взема под внимание и получената от клиентите ни информация, обясняват от ЧЕЗ.

От дружеството подчертават, че особено внимание се отделя на критичната инфраструктура, която е жизненоважна не само за клиентите на ЧЕЗ, тъй като кабелите 110 кВ и свързаните с тях съоръжения са от критично значение за сигурното и гарантирано електрозахранване на институциите и бизнеса.

#ЧЕЗ #Петър Баран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници