Депутатите удължиха с месец регулаторния период за цените на парното и тока

Депутатите удължиха с месец регулаторния период за цените на парното и тока
За проекта гласуваха 115 депутата, всички „за", а вносител е председателят на енергийната комисия Рамадан Аталай от ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите единодушно гласуваха удължаването на регулаторния период за цените на парното и тока с месец, съобщава „Фокус".

Народните представители приеха Решение за удължаване до 31 юли 2013 г. на ценовия регулаторен период, завършващ на 30 юни 2013 г., за цените на дружествата в сектор електроенергетика и топлоенергетика.

За проекта гласуваха 115 депутата, всички „за", а вносител е председателят на енергийната комисия Рамадан Аталай от ДПС.

„Предишният период изтича тази неделя в 24 часа и ако не приемем това решение изпадаме в хипотеза, в която целия сектор ще бъде без цени и без регулаторна рамка“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от КБ Явор Куюмджиев.

„С това решение ще избегнем потенциалния ценови хаос в енергетиката. Искрено се надявам президентът да не се влияе от олигархични интереси и да подпише промените, които ще приемем в Закона за енергетиката“, посочи още той.

#ток #парно #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници