Плевнелиев: "Набуко-Запад" запазва стратегическото си значение

Плевнелиев: "Набуко-Запад" запазва стратегическото си значение
Освен естествен коридор за доставки на природен газ за европейския пазар, Черноморският регион има богат ресурсен потенциал, чиято полза ще се изследва и развива. Това каза президентът Росен Плевнелиев на откриването на 41-то пленарно заседание на Генерал
A A+ A++ A

Освен естествен коридор за доставки на природен газ за европейския пазар, Черноморският регион има богат ресурсен потенциал, чиято полза ще се изследва и развива. Това каза президентът Росен Плевнелиев на откриването на 41-то пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), цитиран от БГНЕС.

Реална е възможността през следващите години енергийната тежест на региона да нарасне многократно с произтичащите от това ползи и отговорности, продължи държавният глава. Убеден съм, че проектът "Набуко - Запад" запазва стратегическото си значение за европейската енергийна политика и има своето място на картата на Европа, каза той и изрази увереност, че България и нейните партньори ще продължат д работят за неговото реализиране.

Плевнелиев допълни, че България ще работи и за реализирането на проекта "Южен поток", изграждането на който трябва да е съобразено с европейските закони и енергийни директиви.

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници