Стойнев: Енергетиката започва да се нормализира

Стойнев: Енергетиката започва да се нормализира
Стойнев заяви, че в момента работят всички мощности на АЕЦ "Козлодуй". Снимка: www.capital.bg
A A+ A++ A

След влизането в сила на промените в Закона за енергетиката, нещата започват да се нормализират. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред БНР в неделя, цитиран от Нова телевизия.

Той посочи, че промените са срещнали съпротивата на хора, възползвали се от купуването на студен резерв и затварянето на износа на ток, но са довели за първи път до намаляване цените на тока не само за бита, но и за производителите, до натоварване на мощностите и до скок в износа, което, от своя страна, осигурявало необходимия финансов ресурс в системата.

„В момента работят всички мощности. АЕЦ „Козлодуй", който до преди няколко седмици почти беше спрял и създаваше опасност за националната сигурност, сега е натоварен на 1800 мегавата при 2000 мегавата капацитет, а износът е скочил с над 30%", подчерта министърът.

„Ако не се разплатят задълженията към бизнеса, които не са направени от нашето правителство, ако не се случат социалните разходи, няма да сме отговорни ние", отвърна Стойнев в коментар за евентуално вето на президента на актуализацията на бюджета.

#Драгомир Стойнев #АЕЦ Козлодуй #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници