От ЧЕЗ предлагат единна, валидна за всички фактура

От ЧЕЗ предлагат единна, валидна за всички фактура
ЧЕЗ предлага единна, валидна за всички потребители фактура за изразходвана ел. енергия. Снимка: www.monitor.bg
A A+ A++ A

Трябва да бъде въведена единна, валидна за всички битови потребители фактура за изразходвана електроенергия, която да е еднаква при трите електроразпределителни дружества, предложи регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал по време на съвместно заседание на парламентарнатакомисия по енергетика и комисията за взаимодействие с граждански организации и движения, предаде агенция „Фокус“.

По думите на Докладал „най-важното е да бъде възстановено доверието на потребителите на електроразпределителните дружества, което през последните години е било изгубено неоснователно“. „Само този, който не работи, не допуска грешки. Всяка грешка обаче трябва да бъде коригирана“, подчерта регионалният мениджър на ЧЕЗ у нас. Той посочи, че за ЧЕЗ е важно да реагира адекватно на сигналите на своите клиенти.

„От август до момента не сме получавали сериозни оплаквания, като подадените жалби са между 5 и 9“, уточни Докладал. Пламен Стефанов от електроразпределително дружество „Енерго про“ обясни, че новите фактури на потребителите съдържат крайната цена и разбивката по компоненти, което позволява на потребителя лесно да се ориентира какво заплаща.

Сметките на потребителите на електроенергия за август 2013 година в районите на страната, обслужвани от електроразпределително дружество ЕВН, са по-ниски средно с 12% в сравнение със сметките за август 2012 г. Потреблението на енергия е намаляло с около 3.5 на сто за същия период.

Това заяви Калина Трифонова, член на Управителния съвет на ЕВН – България, по време на съвместно заседание на парламентарната комисия по енергетика и комисията за взаимодействие с граждански организации и движения.

#ЧЕЗ #Енерго Про #Докладал #Стефанов #Трифонова #потребители #фактура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници