Министерство на икономиката чака писмо от ЕК за "Южен поток"

Министерство на икономиката чака писмо от ЕК за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е страна-членка на Европейския съюз и нееднократно категорично се е ангажирала да спазва европейската правна рамка при реализирането на проекта "Южен поток" на българска територия. Очакваме официалното уведомително писмо от Европейската комисия, в което са представени въпросите, по които Европейската комисия изисква коментари и ще спазим поставения в него срок за отговор.  Това се казва в позиция на Министерството на икономиката и енергетиката по повод изявлението на ЕК за избор на строител на газопровода "Южен поток".

ЕК започна наказателна процедура срещу България заради нарушения на правилата по провеждането на процедурата за избор на изпълнител на българския участък на газопровода "Южен поток". Също така настоява да се прекрати изпълнението на проекта.

От министерство на икономиката посочват, че процесът на избор на изпълнител на поръчката за проектиране, доставка на материали, изграждане, обучение на персонал и въвеждане в експлоатация на българския участък от газопровода "Южен поток" е следвал законосъобразни процедури, които имат свои аргументи в българската и европейската правна рамка. Пълна информация по тях ще бъде предоставена на ЕК.

"Българската страна и до сега е информирала навременно и подробно Европейската комисия за всички предприемани действия и развитието на "Южен поток" на българска територия", заявяват от ведомството.

 

#ЕК #Европейската комисия #Южен поток #България #Газпром

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници