Сините поздравиха Борисов за АЕЦ „Белене“

Сините поздравиха Борисов за АЕЦ „Белене“
Съпредседателят на „Синята коалиция“ Мартин Димитров поздрави премиера Бойко Борисов за решението АЕЦ „Белене“ да не се строи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на „Синята коалиция“ Мартин Димитров поздрави премиера Бойко Борисов за решението АЕЦ „Белене“ да не се строи.

„Ако това е решението, че се отказваме от АЕЦ „Белене“, то е правилно. Поздравявам премиера, макар че той 2 г. и половина харчи за проекта ненужни средства“, заяви съпредседателят на „Синята коалиция“ Мартин Димитров, цитиран от БГНЕС.

„Ако това е вярно, защото имам своите съмнения все още, то това е голяма победа за СДС и СК“, добави Димитров.

„Ние много години смятахме и смятаме, че това е най-доброто решение за България. Седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде поне 2 пъти по-евтин, възможната газова централа на площадката ще бъде много добра инвестиция“, каза Димитров.

„Страните, които намалиха цената на газа, направиха връзки със съседни държави, т.е. имаха алтернативи“, продължи той.

„Всяка една европейска страна, която договори по-добри условия с Русия, има изградени връзки с други страни. Това, което трябва да направи България, е да форсира изграждането на системни връзки с Гърция, с Турция, със Сърбия, с Румъния и така ще можем да намалим цената на газа. Това е темата днес и на икономическата комисия в НС“, обясни Димитров.

„Това правителство и този премиер, след като признаха, че „Белене“ е гьол, трябваше още 2009 г. да спрат проекта“, отбеляза той.

#АЕЦ „Козлодуй“ #премиер на България #Бойко Борисов #АЕЦ „Белене“ #Димитров #Мартин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Инбет Казино