Сърбия пред тежка енергийна криза, щяла да внася ток

Сърбия пред тежка енергийна криза, щяла да внася ток
Сръбският енергиен министър Зорана Михайлович подчерта, че „всичко е било изразходвано през февруари и март, а електроенергийният баланс не е променен". Снимка: rts.rs
A A+ A++ A

Сърбия е пред тежка енергийна криза, заради която ще се наложи внос на електроенергия, обяви министърът на енергетиката, развитието и околната среда Зорана Михайлович.

В момента министерството прави ревизия на оценките за вноса на електроенергия, дадени от националната електрическа компания ЕПС, и ще направи всичко възможно да постигне изгодни цени за доставки на газ, увери Зорана Михайлович, цитирана от „Танюг" и БТА.

Тя изтъкна, че сушата е обективна причина за енергийна криза, но съществува и субективен фактор - лошото планиране на разхода на електроенергия.

Сръбският енергиен министър подчерта, че „всичко е било изразходвано през февруари и март, а електроенергийният баланс не е променен".

Министърът изтъкна, че ЕПС трябва да се заеме сериозно със събирането на неплатените сметки, а държавните предприятия в бъдеще ще трябва да много по-добре да си правят плановете.

Тя заяви, че министерството ще се постарае да въведе по-добро управление на държавните предприятия и да премахне посредниците в снабдяването с електроенергия.

По думите й министерството ще проучи всичко свързано с досегашните доставки на електоренергия и ще поиска компетентните органи да реагират в случаите на нарушения.

#Сърбия #Зорана Михайлович #енергийна криза #електроенергия #Национална електрическа компания #неплатени сметки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници