Борисов: Дано Путин не знае за иска, иначе го чака неприятна среща

Борисов: Дано Путин не знае за иска, иначе го чака неприятна среща
На заседанието на Министерски съвет в сряда премиерът е посочил, че искът на руското дружество е „вероломно нападение“. Снимка: AP
A A+ A++ A

Истински се надявам, че президентът Путин не знае за иска срещу АЕЦ „Белене“, защото, ако знае, никак няма да му бъде приятна срещата на 9 ноември в България, когато трябва да подпишем за „Южен поток“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Това министър-председателят каза по отношение на иска на „Атомстройекспорт“ от 1 млрд. евро компенсации заради проваления проект за строеж на АЕЦ „Белене“, предаде БГНЕС.

„Русия като държава, руският народ и България са приятели от векове и ще бъдат приятели завинаги, но щом компанията „Атомстройекспорт“ е завела иск за 1 млрд. евро, ще се съдим с нея“, подчерта Борисов, цитиран от БТА.

Той посочи, че когато се говори за Русия и България, това е крайно неправилно.

По отношение на проекта „Белене“ Борисов смята, че „има една компания „Атомстройекспорт“, която въпреки проведените преговори си е позволила или така е решила, без да информира България, да отиде и да заведе иск за 1 млрд. евро“.

На заседанието на Министерски съвет в сряда премиерът е посочил, че искът на руското дружество е „вероломно нападение“.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Владимир Путин #президент на Русия #Южен поток #България #Русия #АЕЦ „Белене” #Атомстройексперт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници