Алексиев: Концесията за "Росенец" е сключена за срок от 35 години от правителството на Борисов

Алексиев: Концесията за "Росенец" е сключена за срок от 35 години от правителството на Борисов

Стоп кадър/БНТ2

A A+ A++ A

Тази концесия е сключена през 2011 година с решение на правителството на Бойко Борисов за срок от 35 години. Служебното правителство не е променяло условия по тази концесия, както и срокове. Мисля, че трябва да се обърне внимание. Това заяви бившият служебен министър на транспорта Христо Алексиев във връзка с казуса "Росенец", предаде НОВА.

Служебното правителство направи всичко възможно и принуди "Лукойл" да се регистрира в България и страната успя да си събере данъците. Само за 5 месеца са постъпили 180 млн. лева данъци, което е два пъти повече от всички данъци, събрани от държавата през последните 15 години, заяви той.

„Към момента държавата притежава само кейовата стена на пристанище „Росенец” и акваторията. Целият тил на пристанището е собственост на „Лукойл”. Ако държавата прекрати тази концесия, тя не може да оперира това пристанище и то ще трябва да прекрати своята дейност. Ако това се случи, „Лукойл” няма да може да работи и ще предизвика може би поредната криза в сферата на горивата, което ще повлияе зле на икономиката, каза още той.


#Христо Алексиев #„Росенец“ #концесия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници