Текат преговори за продажба на рафинерията на Лукойл в Бургас

Текат преговори за продажба на рафинерията на Лукойл в Бургас

Лукойл

A A+ A++ A

Има интереси с горивата покрай войната в Украйна. Русия опитва да си повишава цените, но интересно е държанието на нашите правителства. И предишното, и сегашното. Има ембарго и таван на цените на петрола от сорта URALS, с който се снабдява и рафинерията в Бургас. Таванът е 60 долара за барел. Няма как да не се вкара тази цена. Но те правят измама с помощта на българското правителство.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria енергийният експерт Красимир Манов.

"Литаско” купува на под 60 долара, но го продава на цената на сорта БРЕНТ. Оттук идва тази огромна измама, с която руската фирма си пълни джобовете. Цените трябва да са с около 0.80 ст. до 1 лев по-ниски. Това е просто и елементарно нещо.

Българското правителство трябва да ни защити интереса, не да мълчи. Ако бях аз щях да национализирам рафинерията. Става въпрос за поредната схема и измама. Доказателствата са информация с която разполагам.

Текат преговори за продажба на рафинерията. Бяха на един остров на Средиземно море. Преговорят за цената. Не мога да ви кажа кои са били на тази среща. Говорим за продажбата на рафинерията. Българската страна е наясно с това, което се случва. Има служби, които се занимават с тези неща. Но няма да го коментира никой. Българските власти прекъснаха концесията и направиха държавна собственост Росенец. Сега новият собственик няма да има къде да разтоварва, ще трябва да поиска това право и сглобката ще направят договорката. Правителството е на ГЕРБ, ДПС и ПП, хора от "Магнитски" стоят на първи ред в парламента.

Ръстът в цените на горивата ще продължи. Правителството не прави нищо по въпроса.

Тези 3 млрд. лв. за строежа на "Турски поток" ние никога няма да си ги върнем, той е построен със заем от "Газпром Банк”, а текат и лихви.


#"Лукойл Нефтохим"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници