Енергийният министър: Стоя зад протестиращите, те не застрашават системата

Енергийният министър: Стоя зад протестиращите, те не застрашават системата

Стоп кадър/ФБ/БНТ

A A+ A++ A

"Не трябва да се създава напрежение в обществото ни за настройване на една група хора срещу друга група хора. Аз си стоя зад колегите енергетици. Всички хора, които са излезли като колеги в момента на протести, със сигурност не застрашават функционирането на системата в момента. Това, че колегите са навън и протестират, не компрометира изпълнението на техните задачи", заяви енергийният министър Румен Радев на брифинг след срещата си с ръководствата на "Мини Марица-изток" и на ТЕЦ "Марица Изток 2".

"На тази среща, за съжаление, присъстваха само колегите от ръководствата на двете дружества- на "Мини Марица -изток" и на ТЕЦ "Марица Изток 2", каза още Радев.

"Номер едно е хората да се уверят, че това, което се прави и се планира, неминуемо гарантира и обезпечи сигурността на електроенергийната система и електроенергийното производство за страната. Това е важно да се чуе. Да се чуе и да се разбира от абсолютно всеки в страната ни като потребител", допълни енергийният министър.

"За мен по-важното беше да съм сигурен, че нямаме каквито и да е провокации за сигурността на системата. Със сигурност протестиращите имат основанията си да се притесняват за работното си място, за заетост", каза още той.


# Румен Радев #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници